Vanaf dit seizoen is Speeltuin Lammerenburg een rookvrije speeltuin.

Een rookvrije speelplek is belangrijk om gezond en veilig te kunnen spelen.

Iedereen wil dat kinderen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije speelplek bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen of aan dieren voeren. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. En hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Rookvrije generatie.

Een generatie kinderen die vrij van rook kan opgroeien. Daar zetten we ons voor in. Er is grote steun voor een rookvrije speeltuin: 82% van alle Nederlanders is hier voorstander van bleek uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van KWF Kankerbestrijding (2017). Steeds meer speelplekken zijn al rookvrij. Geef ook het goede voorbeeld en maak onze speeltuin rookvrij.

Het is vanaf dit seizoen niet meer toegestaan om op het terrein van speeltuin te roken. Ook zgn. E-sigaretten zijn in de speeltuin niet toegestaan. Roken is alleen toegestaan op de naastgelegen parkeerplaats.